Vaega Autu Fa'agasologa O Le Lauti Meamata ma le Lauti Pa'epa'e

O le eseesega sili ona taua i le va o ituaiga tele o lauti o le tikeri o le faʻafefeteina, faʻaalia uiga tofo eseese, ma le tikeri o le faʻafefeteina e pulea e ala eseese.

lauti lanumeamata “falai”

O le lauti lanumeamata e tatau ona falai, o le faaupuga faʻapolofesa e taʻua o le "fixing green".

A falai laulaau fou i totonu o se ulo, o se mea e taʻua o le "lanu meamata enzyme” i laulaau e mate ona o le maualuga o le vevela, ma e le mafai ona faʻafefete le lauti lanumeamata, o lea e tumau ai pea le lauti lanu meamata foliga o le suauu lanumeamata.

A uma ona falai po'o le fa'apipi'iina o le lauti, ona mou atu lea o le manogi mutia muamua i laula'au fou, ma fa'asolosolo atu i le manogi uiga ese o le lauti lanumeamata, ma o nisi e manogi falai falai.

E le gata i lea, o sina vaega itiiti o lauti lanumeamata e faʻamautu ausa.

Ti paepae "la"

O loʻo i ai se faʻamatalaga masani e uiga i lauti paʻepaʻe, lea e taʻua o le "leai se falai, leai se paluga, atoatoa masani".

O le faiva o lauti paʻepaʻe e mafai ona faʻapea e sili ona itiiti faʻatinoga i totonu o vaega tetele e ono, ae e le faigofie.

O le fa'amamago o le lauti pa'epa'e e le o le fa'ailoaina o le lauti pa'epa'e i le la, ae fa'asalalau le lauti pa'epa'e i totonu ma fafo e fa'amamago e tusa ai ma tulaga o le tau.

O le malosi o le susulu o le la, vevela, ma le mafiafia o le sosolo uma e manaʻomia ona faʻaeteete ma le faʻaeteete, ma e mafai ona faʻamago i se tulaga patino.

I le taimi o le faʻamagoina, o le lauti paʻepaʻe e fai si faʻafefeteina, e maua ai le manogi fugalaau mama ma le suamalie mama, faʻapea foʻi ma le manogi mamago.


Taimi meli: Iuni-18-2022