Le Fa'amoemoega ma le Auala ole Ta'avale Tea

O le faʻamoemoe autu o le taʻavale, i le tulaga o le tino, o le faʻapipiʻiina lea o laulaau mamago vaivai, ina ia mafai ai e le lauti mulimuli ona maua ni manoa matagofie.
Pe a taʻavale, o puipui puipui o lau lauti e nutimomoia, ma faʻamalolo le sua lauti, lea e vave faʻafesoʻotaʻi ma le okesene ma faʻamaʻi.O le mea lea, i le tulaga o le kemisi, o le galuega o le taʻavale o le faia lea o tannins o loʻo i totonu o laulaau, e ala i le peroxidase, e paʻi i le koale ma mafua ai le faʻamaʻiina.O le mea lea, e leai se tuaoi manino i le va o suiga o vailaʻau i le kulimi ma le faʻafefeteina, naʻo le tikeri o le faʻamaʻiina e ese.
O nisi o le vevela e maua i le taimi o le lomi e mafua mai i feeseeseaiga, ae o le tele o ia mea e mafua mai i le fa'afefete.O le vevela e gaosia e sili ona le talafeagai, aua o le a faʻavaveina le faʻamaʻiina o tannins.Afai o le vevela o laulaau e sili atu i le 82 tikeri Fahrenheit, o le lauti e maua mai o le a aofia ai tannins ma se tikeri maualuga atu o le condensation, lea o le a faʻaitiitia ai le lanu ma le tofo o le lauti;o le mea lea, e tatau ona faia le taai o laulaau.Ia malu.
O le lanu o le sua lauti e faʻatatau i le tikeri o le faʻafefeteina, ma o le tikeri o le faʻafefete e faʻalagolago i le aofaʻi o le sua lauti na tuʻuina atu i le taimi.faiga ta'avale lau lauti.O le tele o le mamafa ma le umi o le taimi i le kulimi, o le tele foi lea o le numera o laulaʻau ua malepelepe ma le loloto o le malepelepe, ma o le tele foi o le sua o le lauti e faʻasaʻoloto, ma o le loloto o le tikeri o le faʻafefe.
O le auala e taʻavale ai e faʻalagolago i le ituaiga, tau, maualuga, mago ma le sua lauti manaʻomia:
Eseesega: O le leaga o le ituaiga, o le mamafa foi lea o le taʻavale e manaʻomia.
Tau: O tulaga o le tau e aafia ai le tuputupu aʻe o laʻau lauti, ma o se taunuuga, e aʻafia ai le manogi ma le tofo o le lauti, o lea e tatau ai foi ona sui le taʻavale e tusa ai.
Maualuluga: I nofoaga maualuluga, e sili atu ona taʻutaʻu le manogi, e maualalo le vevela, ma e mulumulu pe solo mo sina taimi puupuu.
Pepe: Afai o lau mago o loʻo i ai se aofaiga o le vai, ma le faʻaogaina ma le vaivai o lau lauti e ogatasi, o le auala taʻavale e le manaʻomia ona suia.Ae ui i lea, i le taimi o le teuteuga, o laʻau lauti o ituaiga eseese ma tulaga tau e pikiina, ma o taunuuga o le solo ma le vaneina e aʻafia ai, o lea e tatau ai ona i ai ni suiga i totonu.masini ta'avale lautifa'aoga.
Supa lauti: Afai e te manaʻo i se supa lauti e sili atu le manogi, e tatau ona mama le paluga ma e tatau ona puupuu le taimi.Afai e te manaʻo i se supa lauti malosi, e tatau ona umi le taimi o lomi ma e tatau ona mamafa le mamafa.Ae sili atu i mea uma, o le taimi o le lomi ma le mamafa e tatau ona fuafua e tusa ai ma le ogatotonu o le tau malulu ma le faʻamoemoega manaʻomia.
Mai le mea o loʻo i luga, o mea e aʻafia ai le taʻavale e matua ese lava, o lea e mafai ai ona matou tuʻuina atu naʻo mataupu faavae e fesoasoani ai i le fai lauti e suʻe na o ia ma maua le auala talafeagai mo le tulaga faʻapitoa.


Taimi meli: Ian-13-2022